Cihazın bakımı işleminde öncelikle cihaza kaçak testi, cihaz ile hava kaçak testi yapılır. Eğer cihazda hava kaçağı yoksa test cihazını çıkarmadan içerisi su dolu kap içerisine konulur. Kaptan kasıt dezenfeksiyon cihazları yada geniş leğenlerdir. Kullanılan kabın dar olmamasına dikkat ediniz.
Kaçak testi işleminden sonra, cihaz , konsantre edilmiş dezenfeksiyon sıvısı içerisine konulur. Bu işlem her hastadan sonra cihaz dezenfeksiyon sıvısı içerisinde 20 dakika bekleyecek biçimde ayarlanmalıdır.
Cihaz fırçalama işlemleri cihaz dezenfeksiyon sıvısı içerisindeyken yapılır ve cihazın "biopsy channel air/water" tüplerinin içerisinden dezenfeksiyon sıvısı geçirilecek şekilde ara aparatları takılır veya walf girişleri uygun kapama şekli ile kanalların içerisine dezenfektan enjekte edilir.
Cihazın dezenfeksiyon işleminden sonra duru su içerisinde yada tazyikli su ile cihaz dezenfekte edilir. Suction-air-water Jet kanallarından da mutlaka duru su geçişi yapılmalıdır. Bu işlemden sonra hava-su tankı takılarak nozzle'ların önündeki mukoza ve partikülleri temizlenir. Durulama işleminden sonra cihazın temiz havlu yada bez ile kurulaması yapılır.
Bu işlemlerden sonra cihaz bir sonraki hastaya yada işlem sonrası dinlenmeye hazırdır.
Cihazın insertion flexible tube kısmı düz olacak şekilde asılmalıdır.
HİZMET VERDİĞİMİZ ÜRÜN GRUPLARI :
- ENDOSKOPİK SİSTEMLER RİGİT, FLEXIBLE OPTİK (TELESKOP) TAMİRİ
- BİYOPSİ FORCEPSLERİ
- MEDİKAL TÜM AMPİL GRUPLARI
- TIBBİ CİHAZ SİSTEMLERİ BAKIM VE TAMİRLERİ
- ENDÜSTRİYEL CİHAZLARIN BAKIM VE TAMİRLERİ
- CERRAHİ EL ALETLERİ